Blogia
Fundacteon21

II trobada del grup de reflexió

Data de trobada: 16/9/08

Assistents:

Miquel Fernández;Carme Valls;Jordi Nofre; Claudio Zulian; Toni Almeda, Clara Soler i Ferran Vicedo.

Nous assistents:

Jésus Requena: geògraf, sociòleg. Ha treballat en diferents cossos de la policia.

Jaume Funes:professor d’ educació social a la Ramon Llull, de criminologia política a Esade, ha estat força temps a Justícia i Síndic de Greuges. Ha treballat amb adolescents i joves. Especialista en quinquis i pijos.

Pepa Sala: advocatessa amb temes relacionat amb urbanisme-. Màster de mediació de conflictes. Mediadora a Terrassa. . Forma part d’un grup de psicoanalisi i violència (utilitzen el cinema).

Temes que es tracten i acords:

- Roda de presentació dels nous convidats.

- Objectiu de la reunió: preparar la jornada o jornades de cara al novembre quan es presenti el treball audiovisual "después de la violencia" d’en Claudio Zulian. Trobar el punt d’equilibri entre el discurs d’experts i el més vivencial.

- Què hi ha de nou i què hi ha d’antic en el tema de la violència i els joves? En les lletres de rock de 20 anys passava el mateix. Rock i rap són instruments que els joves utilitzen.

- Què es el que ens preocupa? I com ens aproximem? Quin discurs volem alimentar?

- Quins són els imaginaris?

"La fascinació per la violència està en el nostre imaginari. Jo crec que cal trobar la causa per donar la solució."

"Hi ha violències molt diverses. Hi ha factors que incideixen en la violència, pobresa…. Són factors que intervenen però potser no ho són tot."


Presentació Audiovisual: novembre- data a concretar.

Violència i joves. Seminari de reflexió. Posta en escena. oberta a la ciutadania. 4 desembre 2008 de 4 a 21h al Caixa Fòrum.

0 comentarios